Så raderar du ditt Facebook-konto


Har du tröttnat på Facebooks övervakning, eller att titta på avlägsna bekantas bilder på latte-koppar och solnedgångar?

Att lämna tjänsten är lite krångligt, men inte omöjligt. Så här går du tillväga om du också fått nog.

Spara dina bilder – innan du lämnar Facebook.

Du som har använt Facebook länge har säkert laddat upp en massa bilder och filmer. För att inte bli av med dem kan du ladda hem rubbet till din egen hårddisk.

Du gör det genom att logga in som vanligt på Facebook och klicka på pilen högst upp till höger. Välj Inställningar och klicka på Ladda ned en kopia av din Facebook-information under fliken Allmänt. Klicka på Starta mitt arkiv och bekräfta med OK.

Det här tar lite tid, men när det är klart får du ett mejl. Klicka på länken i mejlet, ange ditt lösenord och välj Ladda ned arkiv. Ange lösenordet igen och välj Skicka. Nu sparas allt material som en mapp på hårddisken.
Du kan välja att Tillfälligt inaktivera ditt konto eller att Ta bort ditt konto helt.


1. Inaktivera ditt konto…

För att tillfälligt inaktivera ditt konto loggar du in som vanligt på Facebook. Klicka sedan på pil-ikonen som du hittar högst upp till höger. Välj Inställningar, Allmänt , Hantera konto och bläddra dig ned till Inaktivera ditt konto.
Nu får du läsa mer information om funktionen och när du är klar klickar du på Inaktivera ditt konto. Du får nu svara på några frågor om varför du vill inaktivera och om du vill fortsätta få mejl. Bekräfta med Inaktivera, Inaktivera nu.

Din profil är nu helt osynlig och ingen kan ta kontakt med dig via Facebook. Däremot sparas all information – och dina skickade meddelanden går att läsa. Det är också lätt att återställa kontot närhelst du vill. Du loggar bara in igen, precis som vanligt.


2. Ta bort ditt konto…

För att helt ta bort ditt konto surfar du till www.facebook.com/help/delete_account. Om du vill läsa mer först surfar du till www.facebook.com/help. I hjälpfilen finns en länk till avregistreringssidan.

Logga in på det konto du vill radera. Om du har fler konton är det med andra ord viktigt att du väljer att ta bort rätt. Klicka på Avsluta mitt konto, ange ditt lösenord och eventuella ytterligare säkerhetskontroller. Klicka på OK.

Inom 90 dagar raderas ditt konto helt och hållet.









WebbUgglan.se