Stäng av platsövervakningen


Google-tjänsten Tidslinje övervakar varje steg du tar. Det här är både coolt och läskigt, men lyckligtvis är funktionen lätt att stänga av.

Våra smarta mobiler har som bekant en inbyggd gps som gör att den håller koll på var vi befinner oss. Den här informationen används exempelvis när väderapparna ger oss prognoser eller när vi gör Facebook-uppdateringar. Google sparar även den här historiken, och via Tidslinje kan du se var i världen du har varit.

Tidslinjen är kopplad till Google Kartor (Maps), och du ser alla platser du har besökt som en prick. Genom att klicka på den får du veta när du var där och hur du rörde dig. Det finns också en kalender där du kan se vilka platser du besökte en viss dag. Dessutom finns det en topplista över de platser du tillbringar mest tid i.
Känns hela tanken obehaglig kan du slå av funktionen via Aktivitetsinställningar (Activity Controls). Bläddra ned till Platshistorik för att slå av funktionen eller justera den via Hantera historik. Du kan också ta bort en enskild platsangivelse genom att klicka på de tre punkterna till höger och välja Ta bort.

Föredrar du att använda mobilen hittar du tidslinjen i appen Google Kartor. Klicka på menyknappen högst upp till vänster och välj Din Tidslinje.

Du stänger av funktionen genom att öppna telefonens meny Inställningar. Här väljer du Plats, Google Platshistorik och använder reglaget högst upp.

www.google.com/maps/timeline










WebbUgglan.se